Om mig

Jag heter Sanna Lundin och är 22 år gammal. Studerar på KTH, design och produktframtagning civilingenjör, samtidigt som jag satsar på ridningen och jobb vid sidan om.

Ridning

Allting började 2004 då jag var 8 år gammal och tävlade min första tävling i ponnygalopp. Därefter kämpade jag som attan för att utvecklas och vinna, vilket jag gjorde första gången 2006.

2007 tävlade jag SM på två ponnyer, Beatha af Jäboruder och Rathosey too, och vann SM i båda kategorierna. Samma år vann jag även nordiskt mästerskap på Rathosey too i Danmark. Ingen av ponnyerna var då mina utan jag fick enbart äran att tävla de. I slutet av året köpte vi äntligen ”Thosey”.

Sammanlagt fick jag sju stycken mästerskapsguld och var oslagbar i några år på ”Thosey”, innan jag bytte gren och utmaning till hoppning.

Under min ponnytid hade jag tre fantastiska ponnyer som jag tog upp till SM (MSV A) med, Hembys Romeo (c-ponny), Munsboro Roxboro (d-ponny) och Browns Way (d-ponny). Browns Way har jag fortfarande kvar och är min bebis 🙂 Han är pensionär och en riktig läromästare för nya, unga ryttare.

2014 fick jag äntligen min första storhäst, Clara Belle. Vi importerade henne från Tyskland. Det var en riktig utmaning med många tårar och viljan att ge upp. Som vi har kämpat och jobbat med markarbete och dressyr. Från att skena runt 130 cm till att hoppa 150 cm med enbart ett nedslag, med flertal vinster och placeringar upp till 145 cm.

Nu är ”Belle” min bästa kompanjon, med en stor personlighet. Vi har nya, höga mål som vi strävar efter.

Meriter:
2007-2009 7 mästerskapsguld i ponnygalopp
2013 SM d-ponny (felfri i MSV A, 130 cm på Browns way)
2017 SM utomhus Young rider
2017 SM inomhus Young rider
2017 Elmia horse show Young rider
2018 NM U25 senior, Drammen Norge

Utbildning:

Jag har alltid haft ett intresse för ekonomi sedan ung ålder, och var alltid inriktad på att studera vidare inom just detta. Dock växte samtidigt intresset för naturämnena och speciellt matematik. När jag tog studenten 2015 från ekonomilinjen, så beslutade jag mig därefter för att satsa på KTH. Jag läste tekniskt basår i ett år under 2016-2017, innan jag kom in på min utbildning, design och produktframtagning. Något som jag är extremt nöjd med! Trivs som fisken i havet. Älskar att lära mig nya ämnen och att utvecklas.

Är 2018/2019 även partneransvarig/ekonomiansvarig för Pepp Sthlm (www.blipepp.nu). Vilket är enormt lärorikt och roligt.